Selecteer een pagina

Onder dit bericht kun je al je vragen stellen die nog niet beantwoord zijn in de cursus de afgelopen twee weken 👨‍🍳🌱

Ik verzamel hieronder alle vragen van alle deelnemers en zal deze één voor één beantwoorden. Deze post blijft nog een maand online staan dus ook als de cursus afgelopen is, is de kans groot dat het antwoord op jouw vraag hier tussen staat.

🌟Voel je vrij om alles te vragen!🌟De vragen worden dan zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 48 uur, beantwoord!

Stel je vraag

6 Reacties

 1. Marlene

  Ik krijg het ebook niet gedownload. Ik krijg de melding dat ik een wachtwoord moet invoeren. Echter de toegangscode van de cursus werkt niet…

 2. greenfoodlab

  Hoi Marlene, het wachtwoord voor het e-book staat in het welkomstbericht. Je krijgt toegang met het wachtwoord: Vleesminderen2020!

 3. Karin Weijnman

  Ik heb een vraag over het gebruik van kikkererwten. In veel vega recepten wordt dit ingrediënt gebruikt. Als je hier een intolerantie voor hebt wat zou je dan een goed alternatief kunnen zijn?

 4. greenfoodlab

  Beste Karin,

  Dank je wel voor jouw vraag! Kikkerewrten worden gebruikt als alternatief voor vlees. Als je een intolerantie alleen voor kikkererwten hebt zou je andere peulvruchten kunnen overwegen zoals linzen of bruine bonen. Naast peulvruchten kan je in plaats van een stukje (bereid) vlees van 100 gram, ook kiezen voor voor:
  – 100 gram kant-en-klare vleesvervanger
  – 25 gram ongezouten noten, pinda’s of pitten
  – 2 eieren

  Hopelijk heb je zo genoeg informatie!

  Groetjes,
  Wieke

 5. Dorien

  Paddenstoelen kunnen toch ook gebruikt worden ter vervanging van vlees?

 6. greenfoodlab

  Hi Dorien!

  Dankjewel voor je vraag. Paddenstoelen kunnen zeker een vervanging van vlees zijn, maar ze bevatten wel minder eiwitten en ook minder ijzer en bijna geen B12. Mocht je hiervoor wel willen kiezen dan is de oesterzwam de beste keus! Omdat deze veel meer ijzer bevat dan andere soorten.

  Hopelijk heb je zo genoeg informatie!
  Groetjes,
  Rosanna

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.